Nu am mai scris în ultimele zile. De obicei analizez de ce, dar acum am simțit să nu mă agit pentru că este o perioadă de ”upgrade”, de noi conștientizări. Mi-am spus că următorul subiect pe care e nevoie să-l aștern va veni când trebuie.

Am încercat între timp să învăț puțin despre Facebook. Recunosc că în cei 16 ani de viață profesională nu m-am preocupat să învăț social media. Mi-ar plăcea ca acest blog să ajungă citit de toți cei care au nevoie, de toți cei care trebuie să primească informațiile, toți cei care rezonează și au pornit în aventura interioară spre propriul Sine. Aceasta este declarația intenției mele. Este nevoie de sinergia noastră ca Oameni acum.

Printre primele ”borne” de călătorie întâlnite în aventură, este aceea a karmei. Este cu adevărat important de înțeles că legea karmei ne ține captivi și ne încetinește atingerea adevăratului potențial. Faptul că uităm inițial cine suntem în acest parcurs ascensional spiritual, ne face să încălcăm legea cauză-efect, trăind de la un nivel inconștient. De aceea este absolut necesar să ne ocupăm de acest aspect cât mai bine, pentru a ne elibera și a ne continua călătoria fără un bagaj greu în spate.

Am citit înainte despre karma, dar știi că percepi cel mai bine o informație doar atunci când ai atins nivelul de frecvență necesar înțelegerii. Până atunci, poți citi milioane de cărți pentru că informația nu va declanșa acel ”aha”, semn că la nivel interior ai priceput și integrat încă o bucată de adevăr.

De aceea, Jocul Vieții este mereu surprinzător și pentru a te face să te trezești, te scoate din zona de confort. Văd karma ca un nor mare de energie foarte densă, de vibrație joasă, creat de tot ce intră la categoria faptelor greșite, gândurilor rele, emoțiilor negative. Într-un fel, devine propriul nostru egregor de energie de vibrație foarte coborâtă. Un egregor este compus tot din informație, energie și spirit, deci chiar cărăm o creație proprie, numeroase entități grupate.

Acest nor se formează în viața aceasta și în toate existențele noastre de până acum, urmărindu-ne îndeaproape și pândind oportunitatea de a se manifesta. Scopul nu este unul rău, chiar dacă inițial îl percepem așa. Avem pur și simplu suma dezechilibrelor produse de noi în Univers (cu liber arbitru chiar), de care suntem responsabili integral. De aceea planeta este o școală, avem ocazia să înțelegem și să reparăm tot ce am greșit. Când aducem echilibru, ne eliberăm și trecem la un alt nivel de înțelegere a Universului.

Pare descurajant la prima vedere și dă-mi voie să adaug că suntem aici și pentru reglarea karmei neamului nostru. Acesta ne-a oferit oportunitatea de a ne naște și, partea noastră de ”contract”, este să facem tot ce putem pentru a echilibra ceea ce au greșit ei, în felul acesta aducându-le lumină și pace. Încearcă să vizualizezi un grup de suflete care discută cum vor trăi experiența întrupării, cine ce rol joacă, cine ce își asumă și apoi se apasă start game. Bineînțeles că uităm înțelegerea și pare că o luăm de la zero, dar nu suntem vreodată singuri și Viața ne ghidează exact pe unde trebuie, pentru a reuși să ne amintim. În funcție de ”noroc”, norul acesta karmic este mai mare sau mai mic, dar cu certitudine este și cu certitudine îl simțim.

Povestea karmei este lungă, cu multe finețuri, dar ar ocupa un spațiu prea mare pentru un articol. Dacă încă nu ai conștientizat aspectul karmei, legea cauză- efect, informația expusă aici nu va avea vreun impact. Dacă deja ai întâmpinat piedici în mai multe planuri ale vieții, boli cronice sau de alt fel, pierderi materiale, blocaje, toxicitate în relații, poate că încerci să înțelegi. Poate vrei să ieși din paradigma victimei ”de ce mi se întâmplă numai mie?” sau paradigma ”este vina lui cutare!” și faci eforturi ”to bring your shit together” săpând mai adânc pentru adevăruri.

Este indicat să nu așteptăm acel moment în care se poate manifesta concomitent norul karmic personal și cel de neam. Habar nu am ce fel de spirite mari au această baftă, sau ce tsunami și-au planificat ele pentru trezirea spirituală, dar din experiența proprie, un asemenea ”val” te face pulbere și ai nevoie de mai multe persoane care au cunoaștere, să te strângă cu fărașul și să te ajute să renaști.

Da, plățile karmice fără o cunoaștere prealabilă, înseamnă suferință. De ce? Încă nu știu să spun clar dar, în Jocul Vieții pe Pământ, aceasta este regula…Posibil să aibă legătură cu nivelul de conștiință al planetei și al copilului ei- umanitatea. Bănuiesc că pe măsură ce urci în frecvență, această regulă dispare pentru că toată percepția noastră se modifică.

De fapt, ce se întâmplă când suferim? Pierdem din energia Sufletului (cea mai prețioasă) și, ceea ce pleacă de la noi, restabilește balanța, aduce echilibru acolo unde noi sau ai noștri au dereglat energia Universului. Această energie dăruită prin durere poate fi uneori deturnată de unii nu prea binevoitori, dar asta este altă poveste.

Partea bună este că sunt multe variante de a ușura și achita din plățile karmice. E normal totuși să existe și o cale mai ușoară față de cea a suferinței, nu? Ovidiu Dragoș Argeșanu tratează foarte bine acest subiect, oferind o listă de acțiuni ajutătoare, de multe ori salvatoare atunci când a venit tsunami-ul în viața ta. Mie mi-au folosit enorm.

Când se potolește valul, dar ideal și înțelept ar fi înainte, cea mai sigură variantă de a aduce echilibru și a ”topi” karma este să lucrezi cu tine însuți/însăți. Evoluția spirituală o facem cu totul, adică mintea noastră, Sufletul, Spiritul și corpul. Asta înseamnă că lucrăm la toate nivelurile călătorind înspre esența noastră Divină.

Pentru minte, ajutorul vine de la stăpânirea rolului de observator continuu al propriilor gânduri și practica prezenței în momentul Acum. Majoritatea gândurilor nu sunt ale noastre!

Pentru Suflet, e nevoie să-i conștientizăm importanța și să avem permanent grijă de el aducându-l înapoi de fiecare dată când îl pierdem – prin rugăciune, aprins lumânări, post negru, Reiki, radiestezie etc. Este darul Divin și datoria noastă să-l prețuim!

Spiritul, adică Sinele nostru, are nevoie de psihanaliză, educare, echilibrare yin/yang, vindecarea Umbrei cu tot ceea ce cuprinde ea (inclusiv traumele emoționale) și conectarea lui cu Sinele nostru Superior.

Corpul, cu cât mai îngrijit, întreținut și purificat, ne susține în proces. Intră aici și corpul energetic cu toate structurile lui.

La toate cele patru niveluri menționate, se aplică permanent tratamentul Universal de Iubire și Iertare. Iată rețeta 🙂

Am amintit mai sus pe Dragoș deoarece chiar azi, 5 mai ora 18:00, va ține o conferință online pe Facebook cu subiectul ”Karma, drept Divin, plăți karmice, reîncarnare” https://www.facebook.com/events/545971919672426/. Recomand cu drag dacă vrei să afli mai multe detalii. Va rămâne înregistrată pe pagina Dr. Ovidiu Dragoș Argeșanu.

Când am aflat de conferință, mi-a venit să scriu pe acest subiect. M-am gândit la experiența trăită de la întâlnirea acestei ”borne” importante în călătoria mea și mi-am dorit să fac un scurt rezumat. Sper să fie cu folos!

Cu drag, de la inima mea la a ta,

A M

Back to top