Gânduri despre libertate

Noi oamenii am evoluat mereu sub presiune, împinși de ceea ce pare că se întâmplă în exteriorul nostru. Războaie mondiale, pandemii, recesiuni, cataclisme etc… Toate aceste contexte ne-au îndemnat să devenim creativi, să colaborăm, să inventăm, să producem, să ne adaptăm, să găsim soluții pentru a continua Viața.

Acum trăim într-un asemenea context și omenirea se pregătește să mai facă un salt. Bineînțeles că există diferențe de percepție, nivelul de conștiință este diferit, dar zona de inconștiență pare că se subțiază.

Tot timpul a fost vorba și de avans tehnologic în aceste salturi, doar că acum inteligența artificială a evoluat foarte mult și încă nu știm exact cum ne va schimba viața în viitorul apropiat. De fiecare dată totuși a depins de noi, de fiecare dată a fost nevoie să ne asumăm responsabilitatea și aici cred că a existat un punct sensibil. Dacă un om nu este conștient de Sine, de ceea ce reprezintă, dacă nu se cunoaște suficient, nu știe că este responsabil de consecințele propriilor alegeri. Deci nu prea folosește ”liberul arbitru” spre binele suprem.

Avem undeva în interior dorința de libertate. Am luptat pentru ea, am murit pentru ea. Nu am știut să o definim clar de-a lungul timpului, am fost stângaci și am ajuns în situația în care cei din exterior, conducătorii, să ne inoculeze ideea lor despre ce ar însemna libertatea. Te-ai gândit vreodată ce înseamnă libertatea pentru tine?

În universul nostru dual e ușor să analizezi libertatea făcând comparații cu ceilalți. Mă uitam la miniseria de pe Netflix, ”Unorthodox”. Este un exemplu de viață în comunitatea hasidică, a evreilor ultrareligioși. M-a răscolit filmul pentru că mi-a amintit de existența acestor tipuri de comunități și m-a întristat conștientizarea faptului că sunt încă foarte mulți oameni pe planetă care refuză, sub un pretext sau altul, evoluția. Pe de altă parte, am simțit recunoștință că nu am avut această lecție în viața aceasta și m-am născut într-un neam mai puțin îngrădit față de cel din film 😊.

Jocul Vieții cuprinde multe alte jocuri, ca la păpușa Matrioska. Libertatea ca ele să existe este marele atu al Planetei noastre și este folositor să constați asta. Fiecare Suflet este în propriul lui film, are parte de propria evoluție și nu este rolul nostru să judecăm sau să facem presupuneri despre ce e bine sau rău pentru cineva. Ca și în acest serial, este excelent că de fiecare dată există indivizi care evadează din schemă, se ”dezbracă” de ea ca de o haină veche și evoluează. Ei reprezintă schimbarea, speranța. Acestea sunt lecțiile la Școală și depinde doar de noi când mai facem câte un salt să trecem în următorul ”an”.

Îmi vine să spun că avem libertate și nu prea. Poți experimenta cam orice pe Pământ, dar ne naștem cu o busolă interioară care, dacă o urmăm, ne conduce invariabil spre alegerile cele mai bune și spre libertate. Mediul extern are însă tendința puternică de a ascunde busola fiecăruia, până acolo încât nu mai știm de existența ei. Atunci când nu ne mai întrebăm multe ”de ce-uri” deja suntem acaparați de sistemul care ne spală creierele. Ni se vinde iluzia libertății și noi înghițim gălușca.

Manipularea libertății individuale se face cel mai ușor prin frică. Sunt atâtea filme pe tema asta și cel mai grav este că trăim un asemenea film chiar acum. Dacă am conștientiza în mod colectiv că avem puterea de a ne regiza propriul lung metraj, forțele externe ar avea mult mai puțină influență asupra minților noastre. Ar însemna să ne folosim cu toții busolele interioare care sunt calibrate de aceeași Sursă. Ele funcționează pe frecvențele Iubirii, Adevărului, Compasiunii, Generozității, Colaborării, Respectului, Curajului etc… toate emoțiile de frecvență înaltă care unesc inimă cu inimă.

Ce se întâmplă însă în exteriorul nostru acum? Dacă aș începe să enumăr, cu tot felul de linkuri la surse, probabil că mi-ar fi blocat acest site, contul de FB și Instagram 😊 Da, asta se întâmplă online acum cu cei care au puterea și curajul să expună o altă variantă a situației actuale. Cei care până la urmă te îndeamnă să-ți pui întrebări, să-ți folosești busola și să descoperi o altă fațetă a realității. Mă întreb de ce acum se îngrădește libertatea comunicării? De ce mesajele persoanelor precum David Icke, Brian Rose, Judy Mikovits, Rashid Buttar și altora, sunt pur și simplu șterse fiind catalogate drept ”fake news” de către cei cu putere? Chiar dacă ar spune doar aberații, de ce nu-i lasă pur și simplu în pace ca până acum? Parcă aveam ”free media”, nu? Efectul acestor îngrădiri este de multe ori invers, cel puțin la mine… dacă au fost scoși de pe rețelele online, parcă mai mult mi-au stârnit interesul. Este o discuție vastă aici, dar te invit să cercetezi.

Legându-mă de articolul trecut unde menționam cele patru niveluri cu care pășim pe calea evolutivă a speciei noastre, mă întreb dacă se poate clasifica libertatea în funcție de acestea.

  • Mintea noastră este cea mai supusă schemelor, programelor limitative și cea mai ușor de domesticit, de influențat de către exterior și de către propriul Ego. Aici avem virusul fricii care ne paralizează și ne conduce viața în ”survival mode”. Cum ne antrenăm să avem o minte cât mai liberă?
  • Sufletul este liber, dar cu influența nefastă a minții și din lipsa educației spirituale, îl pierdem foarte ușor rămânând fără vlagă, poftă de viață și fără darurile divine înscrise în el. Devenim în acest fel zombies, ușori controlabili de cei care trag sforile puterii.
  • Spiritul (Sinele tău călător prin vieți) este programat să se trezească și să rupă lanțurile care îl îngrădesc. Există totuși pericolul ca un Spirit trezit brusc să devină  la început incontrolabil și să te ducă la ospiciu…Fără cele două niveluri de mai sus curățate, vindecate și funcționale la nivel optim, fără plăți karmice realizate, fără autoeducare, poți fi considerat doar un nebun care vorbește în dodii. Nicidecum un Spirit liber.
  • Corpul ne ascultă mintea, dar privind în jurul nostru, vedem starea de ”sănătate” a minților. Bineînțeles că și Sufletul și Spiritul influențează mult sănătatea corpului. Acest avatar trăiește libertatea în funcție de armonizarea celor de mai sus.

Din perspectiva mea, atunci când ne începem călătoria interioară și ajungem să ne cunoaștem din ce în ce mai bine, descoperim ce înseamnă de fapt libertatea. Atunci când adevărurile găsite pe parcurs se îmbină în marele puzzle rămânem uimiți inițial. Ca o găleată de apă rece vărsată pe cap. Ulterior, ne adunăm și avem o imagine mai amplă asupra Vieții, asupra noastră ca ființe spirituale, suverane, libere și parte din Sursa Creatoare.

Când ne unim pe interior la toate nivelurile, total conștienți de Sine, putem afirma că ne folosim responsabil și în cunoștință de cauză ”liberul arbitru”. Ne putem juca fiecare rol cu naturalețe, învățând cu plăcere, fiind prezenți și având posibilitatea de a sacraliza orice acțiune. Chiar și această Mare Schimbare, prin care trecem împreună ca umanitate, ar putea fi privită cu entuziasmul unui copil care se bucură de aventurile jocului pe care-l experimentează. Cu Mintea, Sufletul și Spiritul libere este foarte posibil să ne regizăm filmul spre binele nostru suprem!

Să trecem împreună la treabă și să ne urmăm busola zic! Libertatea se va dezvălui pe sine aducându-ne pace și armonie pe parcursul călătoriei! 😊

Cu drag,

A M

Back to top