”Iubirea suferă dacă nu se dăruiește”

Un citat din cartea pe care o citesc acum – ”Cartea secretă a lui Jeshua” de Daniel Meurois.

Jeshua, în această carte scrisă în urma călătoriilor astrale, ar fi spus acest lucru. Cred că nu reușim să cuprindem cu mintea dimensiunea Iubirii. Este energia supremă, cea mai pură formă prin care Dumnezeu primordial creează în permanență. Întreaga creație este o dovadă de Iubire. Creatorul, cuprinzând în Sine principiul feminin prin Duhul Sfânt și principiul masculin, emană Iubire și dă Viață.

În carte, mai spune ”Spiritul și Carnea au ieșit din Unicul și nu pot să se opună. Există o poartă invizibilă în inima noastră care conduce de la una la alta. Avem doar o singură inimă pentru a iubi”. Jeshua își exprimă dorința de a unifica totul, de a reconcilia totul pentru a mări calea să putem iubi totul.

Am aflat că în Suflet, Divinitatea îți înscrie programele pozitive și Iubirea. Cred că de aici exprimarea ”te iubesc din toată inima”. Doar că nu ne învață nimeni cât de important este să avem grijă de Sufletul nostru, implicit de inima noastră unde se află preponderent energia Sufletului. Ca orice acumulare de energie, Sufletul se poate pierde, mai ales când noi ne închidem inima treptat și ajungem să trăim doar de la nivel mental.

Când am citit acea propoziție mi-am dat seama de ignoranța de care încă dau dovadă. Adică sunt creată din Iubire, mi se dăruiește Suflet să pot crește Iubirea, să o pot înțelege și simți, dar eu fac Iubirea să sufere. Nu o conștientizez în întregime și o dăruiesc prea puțin dintre zidurile de apărare construite în jurul inimii. Este inclusă și iubirea de Sine, despre care am mai scris.

Chiar și conceptul de iubire necondiționată, atât de des întâlnit în zilele noastre, îmi pare departe în realitatea materială în care experimentăm viața. Pentru a fi mai puțin dură cu mine, am găsit un fel de scuză, spunând că doar un Dumnezeu poate ajunge la acel nivel de Iubire. Parcă totuși ni s-a spus că prin puterea credinței și a iubirii, putem face lucruri mai mari decât cel care ne-a fost dat drept model, Jeshua sau Isus. De meditat la asta…

Atunci când mă înfurii pe o nedreptate, mojicie, bădărănie în jurul meu, nu pot spune că simt iubire pentru cel care a acționat. Da, știu că fiecare poartă esența Divină, dar unii au pur si simplu lampa foarte murdară și esența/flacăra e aproape invizibilă. Mai știu că nu ai cum să judeci pe cineva după faptă, pentru că nu cunoști istoria acelui om. Habar nu ai ce traume a trăit în copilărie și cum mediul l-a transformat în ceea ce tocmai te-a înfuriat și te-a făcut să înjuri înainte de a-l binecuvânta.

Când enervarea este mai gravă, simt cum dinspre mine pleacă o ghiulea de energie negativă către celălalt. Reușesc să conștientizez și îmi cer imediat iertare, dar asta nu e iubire necondiționată. Imaginează-ți că încărcătura energetică negativă transmisă prin puterea gândului, uneori completată de cuvinte grele, este în stare să ardă motorul automobilului. Am pățit-o cu soțul meu când aveam o discuție mai ”aprinsă” în mașină, amândoi fiind foarte încărcați. În câteva minute, treceam culmea prin zona mănăstirii Cernica, ni s-a oprit motorul. Se arsese o piesă electrică. Cei de la service nu și-au explicat cum s-a putut întâmpla…

Călătoria interioară pare să întâlnească atenționări universale pe care, dacă le urmezi, drumul ți se deschide mai ușor. O indicație este să fii foarte atent la gândurile din capul tău, la emoțiile pe care aceste gânduri le pot declanșa și apoi la ce cuvinte ies pe gură. Dacă reușești, așa cum Eckhart Tolle tot repetă, să devii observatorul propriilor gânduri, te trezești că tu chiar nu ești acele gânduri…

Este mereu vorba despre exercițiu, de disciplină, chiar dacă eu personal nu rezonez cu acest cuvânt. E acea parte a Sinelui care vine cu puțină zeflemea și un gând de genul ”ce atâta disciplină că m-am plictisit de ea în existențele de călugăr, pustnic sau soldat”.

Îl potolesc spunându-i că dacă reușesc să rămân prezentă din ce în ce mai mult, atunci când un mitocan îmi taie agresiv calea pentru că sunt femeie într-o mașină mai mică ca a lui, voi ajunge să zâmbesc cu calm și să-l binecuvântez cu Iubire. Așa voi proteja pe celălalt de încărcătura mea negativă și mă voi proteja și pe mine deoarece totul se întoarce ca un bumerang. Acum nu prea mai am cum să exersez asta deoarece stau în casă… Oricum în izolare, starea de prezență este vitală, deci o iau ca pe un îndemn clar la training intensiv. Printre altele, recitesc Puterea Prezentului să-mi aduc aminte. A trecut mult timp de la prima lectură și culmea este că o percep diferit azi.

Cât despre inimă, aceasta trebuie să fie larg deschisă pentru a percepe Iubirea și pentru a putea primi și dărui. Fac legătura cu starea de prezență deoarece atunci ești în contact cu esența ta, îți simți inima și parcă plutești în Iubire. Mintea tace, gândurile precum norii pe cer sau precum valurile oceanului, iar Tu ești însuși oceanul sau cerul.

Este un proces întreg de topit zidurile din jurul inimii. Prima dată e nevoie să simți că le ai și să accepți. Sunt și persoane care ți le pot arăta.

În radiestezie sunt mai mulți indicatori care se măsoară referitor la Iubire. Cât iubești viața? Cât iubești oamenii? Femeia? Bărbatul? Cât primești iubire? Câtă iubire dăruiești? Dacă mergi la un cunoscător al infoenergeticii care îți măsoară cele de mai sus, pleci de acolo cu niște valori pe care poți lucra ulterior. Cam așa a început acest proces la mine acum câțiva ani. Valorile erau mici, m-am întristat și mai rău decât eram. Au urmat apoi perioade de autoanaliză, terapie, diferite cursuri, scris în jurnal, tot felul de pași spre interior. Găsești un zid, îl topești și dai peste altul…

Învăț pas cu pas vulnerabilitatea, un zid este o falsă protecție în fața suferinței. O suferință este legată de o frică. Avem ocazia acum să trăim tot felul de frici. Este important să le trăiești ca un observator, ele sunt tot nori, tu ești tot cerul. Ce poate face un nor cerului? Soarele este pe cer indiferent de câți nori apar. Poate ca Sufletul este o bucățică de Soare în interiorul nostru. Dacă îl lăsăm să strălucească vom primi Iubire și vom dărui Iubire.

Cam atât pentru azi. Mulțumesc și haide să strălucim împreună!

PS: Recomand un film frumos, The Shack, dacă nu l-ai văzut deja.

A M

Back to top