S de la Sine, S de la Smerenie

Bună din nou. Nu prea am avut inspirație zilele acestea. Mă adaptez cu statul acasă în 4 și încerc să nu mă mai opun la CEEA CE ESTE. Treaba prin apartament parcă nu se mai termină și celorlalți le e foame chiar când mă liniștesc puțin.

Azi, de exemplu, în timpul liber, m-am pierdut cu totul în teorii legate de biowarfare și efectul radiațiilor electromagnetice asupra imunității omului. Acum seara, mă întreb ce mi-a trebuit să pierd timpul. Chiar dacă investighezi internetul și poate se află un sâmbure de adevăr prin articolele acelea, ce poți face? Era filmulețul acela cu Why worry? Dacă ai o problemă, dar nu poți face nimic să o rezolvi, why worry? Azi totul a plecat de la o prelegere a lui Rudolf Steiner din 1924 despre electricitate și cum poate afecta conștiința umană. Îți dai seama ce aiureală, cum mintea te duce în toate direcțiile doar doar nu ești prezent și conștient?

Revin la prezent. Această călătorie interioară a mea este o metodă de a sonda adânc și a descoperi fațetele care ies să fie înțelese, integrate sau transformate. Îmi cer iertare dacă uneori iau o notă de ”teacher”, dar să știi că sunt propriul meu teacher. Nu pot avea perspectiva vindecării tale, știu asta. Mă urmăresc cu atenție prin scris și, pentru că suntem interconectați, se poate să rezonezi cu mine. Sau nu.

Pentru mine are sens forma de trinitate pe care o purtăm în noi ca oameni. Avem 3 părți eterne în noi. Conștiința (poți să o numești și Îngerul păzitor), Sufletul (darul Divin al Vieții) și Sinele (Spiritul sau șarpele Kundalini). Cel ce călătorește prin vieți luând toate lecțiile spre evoluție este Sinele. Acolo avem tot ce am acumulat de când am fost creați, cunoaștere, programe pozitive, dar și toate cele negative. Un psihoterapeut bun știe să sondeze la nivelul Sinelui pentru a scoate la iveală părți din Umbră care te sabotează.

La un moment dat în viața asta, ajungi să te trezești din punct de vedere spiritual, adică acel șarpe Kundalini se scutură din somn și începe urcușul pe canalul principal. Dragoș Argeșanu are multe materiale despre trezirea spirituală și explică fazele. Sunt sigură că există multe alte perspective, dar eu am rezonat cu explicațiile lui. Am mai găsit detalii la Stanislav Grof și în diferite cărți despre ”dark night of the Soul”.

Ce vreau să spun de fapt (și pentru prietena mea din Piatra Neamț) este că din momentul în care începi să-ți cunoști Sinele, adică pe tine la nivel profund, sunt multe faze prin care treci pentru a-l educa. Normal că depinde de ce găsești acolo. Prietena mea îmi subliniază cu multă dragoste că scriu uneori din energia masculină, cu forță, că nu am curajul să fiu total vulnerabilă aici și îmi iau rolul de teacher.

Da, Sinele meu iese foarte puternic în aceste rânduri și se manifestă. De aceea am amintit mai sus că sunt în proces de sondare, de autoeducare… Poate voi ajunge la un moment dat să scriu despre feminitate mult mai autentic, așa cum prietena mea simte, dar mai am până acolo. Îi sunt foarte recunoscătoare că-mi trimite feedbackuri pentru că ceea ce spune se duce la nivel de Sine și mai înțelege și el lucruri.

Una din cele mai grele lecții pe care le-am avut la primul contact cu Sinele trezit a fost cea a smereniei. Adică mi-am luat-o rău pe orgoliu. Nu numai că am suferit eu, dar am produs suferință celor dragi. Există o vorbă -”nu se putea altfel”. Am avut ”norocul” să am o trezire traumatizantă și încă învăț despre smerenie.

Parcă îmi aud chiar acum Sinele, ca un dragon îmbufnat, zicându-mi că trezirea l-a durut chiar și pe el care ducea multă energie negativă de altă dată și nici nu a știut ce i se întâmplă…Oricum se putea mai rău. Sunt cazuri de treziri în care schisma din interiorul tău este atât de puternică încât ai nevoie de tratament psihiatric o perioadă. Bine că nu mi-am ales și lecția asta.

Revenind la smerenie, cum o definești? Am imaginea pozei părintelui Arsenie Papacioc pe care am luat-o de la mănăstirea din Techirghiol cu citatul ”pacea este de 4 ori mai mare decât dreptatea”. Așa este cu smerenia, dar de multe ori mă simt luată de val (mai ales în căsnicie) și vreau să am dreptate. Sau mai grav, tac și-l las să vorbească gândind că oricum eu știu mai bine.

De unde îmi vine asta? Este foarte enervant tiparul pentru că invariabil duce la conflict și la gânduri de vibrație foarte joasă. În general se manifestă în relație cu copiii, cu educația lor, dar nu numai.  Pentru ca oglinda să fie și mai clară, când soțul meu nu are mintea curată, tinde să se înfurie ușor. Eu simt asta și de aceea nici nu-l iau în seamă. Faptul că tocmai atunci îl tratez cu aroganță, crește puterea ”șerpilor” din capul lui și sar mai tare la atac. Orgoliul nu mă lasă să fiu smerită cu niște nesimțiți de draci care se joacă atunci cu mintea bărbatului. Mă enervează și ideea că tocmai el, soțul, care a acumulat cunoaștere pe zona spirituală, nu-și poate controla mintea și vorbele. Nu reușesc să rămân mult în calmul aroganței, că se activează și dracii mei. Doar ne suntem oglinzi unul altuia. Vai vai cum iese luptă din cuvinte! Cred că pe partea cealaltă poți vedea cum trupele de draci se lovesc cu înverșunare. Motiv pentru care nici unul dintre noi doi nu am fost admiși încă la cursurile de kombat PSI : )

Un maestru spune că dracii nu mai vin dacă nu mai există fisuri…Pentru a repara fisurile din orice relație cred că ai nevoie de multă smerenie. Dragul meu Sine, sper că înțelegi. Oricât de ”șmecher” ai fost prin alte timpuri în mii de vieți când ai acumulat o anumită cunoaștere, acum trăiești aici, ești femeie măritată, înveți frumos smerenia și chiar să faci ascultare. Înveți să comunici blând, de la nivel de suflet. Înveți despre pace și înțelegi că dacă ai fi fost atât de ”tare”, nu ai mai fi fost aici 😊

În această perioadă de izolare la domiciliu, simt că Sinele meu își va da multe ”examene” finale. Te țin la curent dacă le și trece.

Ce o să mai râdă soțul când va citi această postare! Îmi alintă uneori Sinele cu numele “Costel” și parcă îl aud cum va spune : ”Ia zi Costele cum era cu radiațiile alea electromagnetice? Hai să bem un pahar de vin!” 😊

De data asta nu o voi mai lua personal și vom râde împreună! Deja o mică lecție învățată, o mică fisură astupată!

Cu drag și pe marțea viitoare,

A M

Back to top