Poarta către TINE – UMBRA

Bună din nou.

După primul meu articol am trait o senzație de eliberare plăcută, urmată apoi de emoția asteptării unor feedback-uri de la cunoscuți. Sunt recunoscătoare pentru cele primite.

Îmi dau seama că parcursul meu de călătorie este diferit de al tău, este natural așa, fiecare își urmeaza propriul drum, creeaza propriul film, visează propriul vis. Este frumos că, pe orice cărare o apuci, ajungi la un număr finit de adevăruri. Experiența cuiva îți poate clarifica ceva ce tu trăiești, îți aduce noi întrebări și te poate ajuta.

Unul dintre adevăruri, este acela că metoda noastră de a învăța în această viață este preponderent experiențială. Ar fi bine ca, uneori, să fim deschiși să învățăm din experiența altora. Am evita unele obstacole…

Fac acum legătura cu minunata Umbră, termen consacrat de Jung. Buna mea prietenă M, m-a rugat să detaliez un pic despre Umbră. Mai jos, ceea ce am priceput până acum. Nu va fi ușor de citit, te avertizez. Este un subiect amplu.

Umbra este acea latură din noi înșine ce se află in inconștient, la nivel de Sine. Zona adâncă unde ascundem tot ce ne rușinează, toate emoțiile negative reprimate, toate traumele, experiențele dureroase, tot ce nu se ridică la înălțimea idealurilor impuse de cei din jur și de noi înșine. Acolo se află neiertările, ideile și credințele noastre false și toate programele negative.

Jung spunea că nu există umbră fără soare și nici umbră fără lumina conștiinței. Umbra este inevitabilă și, fără ea, suntem incompleți.

Nu l-am citit pe Jung integral și nici nu am studii în psihologie. O spun din nou, este doar călătoria mea de până acum și ce am perceput prin experiența acumulată. Am conștientizat aspecte despre Umbră, dimensiuni ale ei, prin cei care mă sprijină să-mi creionez răspunsuri în această viață.

Din perspectivă experiențială, am ajuns la cursul Essence Process – Foundation unde dr. psihoterapeut Menis Yousry, are o excelentă metodă să activeze părți mari din Umbră pe care, dacă urmezi procesul, le vindeci. Ei bine, eu, după o zi și jumătate, am cedat și am plecat în mijlocul procesului… Bineînțeles că mi-am găsit scuze, chiar am dat vina pe soț, dar ceea ce simțeam era atât de apăsător și mare încât m-am speriat.

Anul acesta voi continua și finaliza procesul Essence, mă simt mai curajoasă.

Din perspectivă mai teoretică, au fost cursurile și seminariile lui Dragoș (Ovidiu Dragoș Argeșanu), care de fapt îmi și recomandase Essence…. Îmi place cum vorbele lui Dragos pătrund la nivel de Sine și, chiar dacă nu mereu instant, ai câte un ”aha” care deblochează multe portițe până atunci închise. Dragoș este pentru mine un important deschizător de drumuri și Sinele meu apreciază felul logic de predare al cunoașterii pe care a acumulat-o. De multe ori am senzația că ascultându-l, îmi aduc aminte…

Atunci când am vorbit prima dată, adevărurile lui s-au lovit de scutul orgoliului meu. Am observat că mulți au această primă reacție cu el. Îți proiectează una din cele mai mari zone ale Umbrei (orgoliul), pe care dacă nu o conștientizezi, e ca și când rămâi cu un bolovan de netrecut în calea ta spre evoluție. Așa ca Dragoș ”trântește” la perete acea poartă de protecție pentru a-ți elibera drumul.

Tot alături de el, am realizat cum apogeul manifestării Umbrei mele a fost atunci când, pur și simplu, ea a preluat controlul și mi-a declanșat trezirea… Este un lucru pozitiv, pentru că, după integrarea experienței, am înțeles că a fost un mare șut înainte, chiar dacă a durut enorm. Plus că nimic nu este întâmplător, nu?

Am în interior și o parte ”poetica”, de fapt un paradox, pentru că zona mea mai artistică are nevoie de limitări clare și logice pentru a îmbina imaginația cu mintea inchizitoare (arhetipul detectivului). Am găsit această combinație potrivită citind cartea Cheile Genelor de Richard Rudd.

Studiind profilul hologenetic și toate resursele de pe site-ul original, cheile genetice au cuvinte atașate pe trei niveluri- umbră, dar și har (siddhi). Este un proces profund de contemplare a propriei ființe și, sincer, m-am bucurat să găsesc etichete pentru principalele umbre pe care le manifest. M-a ajutat să declanșez un nou episod în lucrul cu partea mai întunecată.

Ajunsesem atunci într-un punct de descurajare contemplându-mi Umbra. Nu știam de unde să o mai apuc, dar o simțeam în acțiune în multe circumstanțe. De amintit că, dacă o ignori cu insistență, ajunge să se manifeste în corp sub forma problemelor de sănătate. Un fel de autosabotaj…

Umbra păstrează, draga de ea, și ”bubele” acumulate și nerezolvate din toate fostele vieți. Așa că, mie îmi venea să o iau la fugă…

Ah, și încă o dimensiune a Umbrei…Richard Rudd precizează că pe lângă cele 11 chei genetice din profilul tau, le avem de fapt pe toate celelalte în anumite proporții, purtând în ADN toata memoria ancestrală a umanității. Oricum, după ce ai descoperit, acceptat, integrat, vindecat și transformat partea ta din ecuație, se activează moștenirea strămoșească…Sau dacă ai ”noroc” vin concomitent…Acel nor mare al karmei de neam.

Sper că am creionat o idee despre Umbră. De fapt, din abordarea ei realizezi ce misiune frumoasă avem! Vindecăm răni ancestrale pentru ca împreună cu generațiile viitoare, să avem posibilitatea de a trăi la niveluri mult mai înalte de conștiință. Practic, schimbăm ADN-ul, accesând frecvențe mult mai înalte, dezvăluindu-ne Esența.

Acum se creeaza un salt imens, dar este ceva de muncă cu tine. Avem o șansă extraordinară să ne grupăm eforturile fiindcă sunt atât de mulți oameni care se trezesc și înțeleg.

O altă carte faină pe tema asta este și cea a lui Debbie Ford – ”Partea întunecată a căutătorilor de lumină”. Poți studia și arhetipurile, descoperind părțile lor întunecate și cele luminoase. Sau, poți găsi un terapeut bun cu care să lucrezi constant, chiar aplicând mai multe metode.

Ceea ce funcționează 100% la capitolul Umbră este principiul oglinzii. De amintit că oglinda proiectează. Toți cei din jurul tău îți oglindesc fațete din Umbră pentru ca tu să vezi, să conștientizezi, să începi procesul de vindecare și să ajungi la TINE. Dacă ții cont și de faptul că 95% din viața noastră este controlată de inconștient, realizezi că până te transformi, ești o mare Umbră.. Drăguț, nu?

Primii pe care te poți concentra pentru a înțelege proiecțiile Umbrei sunt cei apropiați- părinții și partenerii/partenerele de viață.

Ce te scoate din sărite? Ce iți stârnește valuri de furie sau anxietate? Ce îți displace cel mai mult la ei? Urmează apoi pasul acceptării faptului că în tine, se află ascunse exact acele lucruri. Cu mult curaj, poți încerca să te duci mai departe, către emoțiile care au declanșat și creat bucățica aceea de Umbră atât de bine protejată. Găsim o experiență. Jocul vieții este experiențial, cum spuneam mai sus. În acest punct este bine să-ți alegi propria metodă de vindecare, ceea ce rezonează cu tine.

Este magic atunci când descoperi pas cu pas darurile pe care ți le oferă fiecare strat de Umbră ”decojit”. Te regăsești ușor, ușor pe TINE cel real, fără armura greoaie și consumatoare de energie. Devii mai autentic, mai împăcat cu tine și cu toți din jur, începi să nu mai iei nimic personal, pentru că fiecare om poartă Umbra lui. Nu în ultimul rând, aduci mai multă armonie în viața ta pășind la un nivel superior în ”jocul vieții”.

Cu răbdare și compasiune pentru tine insăți/însuți, călătoria devine o aventură. Aminteste-ți că nu ești vreodată singură/singur, cere sprijin and keep walking towards yourSelf! Deschide Poarta!

Multumesc cu recunoștință și, dacă aveți comentarii sau experiențe de împărtășit, m-aș bucura să vă citesc.

Cu drag,

A M

4 thoughts on “Poarta către TINE – UMBRA

 1. Deja ai facut un salt spectaculos fata de primul articol!
  Ai intrat intr-o sfera specializata ,putin cunoscuta oamenilor!
  Te adresezi unui grup restrans de oameni care au avut contact cu aceste probleme!
  Daca acesta este scopul,atunci ai facut-o foarte bine!
  Felicitari!

  1. Multumesc! Ma adresez celor care au pornit in „calatorie” ca si mine 🙂

 2. Draga AM, ai spus ca e greu de citit dar curge așa frumos aceasta incursiune…
  Care e diferența între umbra, dar și har?
  Deși înțeleg conceptul oglinzilor, îmi este atât de greu sa îl accept… dar poate e bine sa ne concentram și pe ce ne trimit ele frumos. Sunt atât de mândra de prietenii care ma înconjoară!

  1. Draga Ralu, multumesc ca m-ai citit! In Gene Keys sunt oglindite cele trei niveluri de frecventa ale ADN-ului- Shadow, Gift, Siddhi (har divin). Este ca o harta care iti sugereaza ca dupa ce ai integrat si transformat Umbra, evoluezi la stadiul de Gift. De exemplu, Confuzia ca umbra, dupa ce o accepti in tine, deschide calea catre Imaginatie si atunci perspectiva ti se schimba. Da avem oglinzi frumoase in jur, sunt recunoscatoare pentru ele! Iar celelalte ascund daruri frumoase, impachetate mai neplacut 🙂

Comments are closed.

Back to top