O continuare…

Scriind articolul anterior, am conștientizat că am încă aspecte unde mă manifest din energia masculină.

Imaginează-ți că, până alaltăieri, fotografia mea de ”lock screen” la telefon era un leu care rage furios…Am ales-o la începutul acestui an. Am simțit că urmeaza o perioadă în care am de recuperat puterea proprie dăruită gratuit celor din jur. Chiar dacă auzi despre femei că sunt ca niște leoaice, nu am gândit asta când am ales poza cu masculul supărat.  A fost ceva de genul ”îmi bag p.. că nu mai merită să hrănesc cu puterea mea pe cineva care nu apreciază deloc și care mă desconsideră”! Very feminine…

Am schimbat-o acum cu o imagine cu orhidee. Sunt florile pe care le iubesc cel mai mult. Tu ce poză ai pe lock screen?

Tot zilele trecute mi-am dat seama că, pentru echilibrul Vieții pe Pământ, ambele principii- masculin și feminin- cer să fie onorate. Realitatea a fost creată în așa fel încât, aceste 2 principii pe care le purtăm cu toții în noi, au suferit dezechilibre majore pentru foarte mulți ani. Fără un model clar al principiului masculin în viața ta, cum ai putea crea piesa de puzzle care să se potrivească perfect pentru echilbrul Yin/Yang?

Totuși, cum bine zicea o prietenă sâmbătă seara, noi suntem gardienele societății. Nimeni nu ar exista, la propriu, fără Femeie. În ecuația echilibrului avem o responsabilitate enormă. Trezind și manifestând feminitatea, vom crea modele masculine sănătoase și vom avea șansa să vindecăm cele două principii.

Oricât de complexă, matematică și analitică este mintea, încerc să o conving că cele mai importante adevăruri sunt simple. O provoc să se întoarcă la simplu.

Puțină liniște ”la mansardă” și te scufunzi în Inimă. Acolo lucrurile devin simple comparativ cu mintea. Știi ce mi-a șoptit Inima când am întrebat-o ce pot face pentru ca ea să fie fericită? A spus: DANSEAZĂ!

Atât de feminin! Atât de simplu!

Sunt foarte conectată cu dansul de când mă știu. Doar că de mulți ani am uitat.

Când aveam vreo 3-4 ani dansam oriunde. Mergeam cu ai mei la restaurante unde se cânta pe scenă. Eu eram acolo sus lângă cântăreți. La mare, trăgeam la propriu de ei să mă ducă la discotecă. Vedeam doar picioarele celor din jur, dar nu-mi păsa. Eu dansam.

Acasă, îmi puneam muzica tare și dădeam spectacol. Continuam în fața blocului cu celelalte fetițe. Aveam casete cu muzică din India. Îmi desenam un punct roșu în frunte, niște brățări pe mâini pentru zgomot și, spunând că sunt ”indiană”, mă mișcam în ritmurile apetisante.

La video, urmaream înregistrări ale carnavalului de la Rio și exersam dansul din fund ore în șir. Apoi a apărut Dirty Dancing…oh Doamne ce plăcere să-i urmăresc cum dansau! Stiam toate cântecele și visam să întâlnesc un Patrick Swayze cu care să fac pereche la dans.

Michael Jackson a fost următoarea etapă. Voiam să fiu Naomi Campbell din videoclipul In the Closet. La cele două concerte de la București mă rugam să ajung pe scenă lângă el să dansez…

Perioada liceului a fost cu prea puțin dans și prea multă durere. Am ajuns însă la facultate în Franța și, în fiecare joi seara, ieseam cu colegii la dans. Ce nopți frumoase și libere! Mă ofeream ritmului pe ringul de dans și eram doar eu și muzica. Aveam colegi care-mi spuneau Jen, asemănându-mă cu Jennifer Lopez 🙂

Sunt recunoscătoare că am călătorit mult cu părinții. Mi-aduc aminte acum de Insula Paștelui. Aveam 21 de ani. La un spectacol de dans al localnicilor Rapa Nui, ei și ele cu tatuaje frumoase pe corpuri, cu Moai în zare, m-au invitat în mijlocul lor. Am dansat pe ritmurile sălbatice ale tobelor mișcându-mi șoldurile cu o bucurie de viață extraordinară! Trebuie să găsesc acea filmare. O voi folosi ca ancoră pentru că mă manifestam foarte feminin!

Mai târziu m-am angajat, m-am căsătorit, am devenit mamă. Am uitat treptat de acea parte din mine. Am lăsat în urmă femeia iubitoare de muzică și dans. Inima mea s-a întristat. Îmi pare rău că m-am uitat!

Cred că femeile dansează! Nu e nevoie de talent, ci doar să simți muzica cu inima, să închizi ochii și să lași corpul să se miște liber, cu pasiune!

Prin dans te conectezi la corpul tău, devii armonie, radiezi, transformi emoții, sublimezi întuneric, creezi Lumină.

Simt cum dansul te conectează la Mama Pământ, la energia ei creatoare, la iubirea ei. Când mi s-a citit demult o astrogramă si mi s-a spus că pe lângă Soare, am alte 5 planete importante în Fecioară, zodie de Pământ, am realizat cât de conectată sunt la Ea. Dar și asta am uitat. Mi-a rămas mintea analitică 🙂

Pas cu pas îmi aduc aminte. Atunci când mă conectez la Ea pe ritmuri de muzică, o simt și mă scufund. Corpul pare că se evaporă, devii un canal prin care absorbi Lumina Mamei Pamânt și o conectezi cu Cerul. Energiile se intersectează în inima ta care dansează. Bliss.

Ce este mai feminin și mai simplu decât dansul? Nu mai ai nevoie să asculți de vreun guru care promite să te învețe să fii Femeie.

Hai să dansăm cu intenție! Să lăsăm să renască energia feminină, să o ancorăm în noi și să creăm echilibrul de care întreaga planetă are nevoie. Împreună.

Te provoc să dansezi chiar azi! Cu siguranță îți va crește vibrația pentru această perioadă. Planeta este în mijlocul haosului, dar doar așa se naște ceva nou. So keep calm, take a megadose of vitamin C and dance!

Las mai jos câteva linkuri către filme care să te inspire. Poate în curând ne vom întâlni să dansăm împreună!

Cu drag de dans,

A M

PS: Îi multumesc prietenei mele din Piatra Neamt că m-a ajutat să-mi aduc aminte.

Back to top